Tekoäly avustajana
Miten hyödynnän tekoälyä tekstien ja kuvien luomisessa sekä muokkaamisessa verkkosivujen suunnittelussa.
1. Alkuperäisen tekstin kirjoittaminen itse ilman tekoälyä
- Ensimmäiseksi kirjoitetaan vapaamuotoinen teksti itse ilman tekoälyä siitä, mitä sivulle halutaan tuoda esille pääpiirteittäin. Eli tekstiä voi kirjoittaa nyt helposti paljonkin halutessa, tarvitsematta miettiä mitä kirjoittaa missäkin vaiheessa.
- Tässä voi tarvittaessa käyttää tekoälyä apuna kysymällä ideoita mistä voisi kirjoittaa itse, jotta seuraavissa vaiheissa voisi käyttää tekoälyä parantamaan tekstiä.
2. Tekstin otsikointi ja jäsentäminen tekoälyn avulla
- Tekoälyä käytetään itse kirjoitetun tekstin otsikoinnissa, jotta pääkohdat erottuvat selkeästi. Ja pyritään samaan tekoäly kokoamaan tekstistä sopivan järkeen käyvän kokonaisuuden sopivalla promptilla eli kehotteella.
3. Tekstin muokkaus ja viimeistely
- Mahdollisten lisäysten, muutosten tai poistojen tekeminen otsikointiin ja tekstiin itse tai tekoälyn avulla, jotta teksti vastaa alkuperäistä kirjoitusta.
- Lopuksi tekstin lukeminen läpi itse, jotta voi varmistua siinä olevan oma idea edelleen mukana, mitä haluaa sanoa ja tekoäly on vain auttanut otsikoimaan ja jäsentämään tekstin.
4. Kuvien ja grafiikan käyttö
- Kuvien ja grafiikan teko annetuista prompteista tai datasta.
- Luotujen kuvien käyttäminen sellaisenaan tai yhdistäminen itse tehtyihin kuviin kopioi ja liitä -menetelmällä.
- Valmiiden itse otettujen/tehtyjen kuvien muokkaaminen tekoälyn avulla kuvanlaadun parantamiseksi ja idean selkeyttämiseksi.
Päivitetty 19.8.2024