Idea

Anturidata käyräksi

Nykyään on saatavilla antureita moneen lähtöön:


Kuten UV-valo, ilmankosteutta/lämpötilaa, maankosteutta, valon määrää, pelkkää lämpötilaa, magneettikenttää mittaavaa, liikkeen havaitsevaa, ultraääni sekä monia muita antureita.

Ja koska aikaisemmin on tullut rakennettua kokeiluja. Niin että antureita voisi sijoittaa vaikka keskelle metsään, veteen, autoon lentokoneeseen minne nyt niitä voisi keksiä laittaakaan. Ja joista taas saanut noiden antureiden tietoja lähetettyä internettiin GSM-moduleilla.

Niin syntyi lopulta ajatus kokeilla kerätä kesän ajan dataa kasvihuoneesta. Lopulta alkoi kertymään paljon mittausdataa kahdella eri anturilla ilmankosteudesta, ilman lämpötilasta ja maan lämpötilasta. Tai tarkemmin ottaen maanpinnan lämpötilasta, koska en ole vielä kaivanut toista anturia maan sisään. Joka tapauksessa mittausdataa kertyy paljon.

Ja kuten kuvasta näkyy. Niin eihän tuollaisesta taulukossa olevasta datasta pysty näkemään tai päättelemään oikein mitään kovin helpolla. Joten tästä syntyi ajatus rakentaa periaatteessa työkalu tuon datan käsittelyyn. Joka muuntaisi halutun mittausdatan käyräksi koordinaatistoon. Josta olisi helppo todeta eri anturitietojen liikkeet helpommin silmällä.

Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 9.10.2016