Bitcoinlompakko PIC 18F2550:lla

Miten idea edistyy tai ottaa takapakkia

Eli tämän sivun tarkoitus on kertoa mitä on saanut aikaiseksi harrastusluonteisesti tehdyn projektin eteenpäin saamiseksi. Tämä ja muutkin vastaavat projektit voi toisinaan kestää ehkä jäädä lopullisestikin kesken syystä tai toisesta. Syitä voi olla ajan, rahan, motivaation puute tai vain siihen ongelmaan törmääminen, että idea ei vain toimi niin kuin alun perin oli ajatus. Ja sitten joutuu pohtimaan aivan muita ratkaisuja. Tai sitten joku uusi projekti, joka jättää tämän ja ehkä muutkin projektit varjoonsa, mutta niin harvemmin on käynyt.

Projektin tilanne

4.12.2014
Edistymissivu perustettu tähän projektiin. Sen lisäksi, että projektin jatkamista tullut mietittyä uusilla ideoilla…

1.2.2015
Pidemmän tauon jälkeen tässä projektissa koodien toimintoja on jo unohtanut. Jolloin onkin mahdollista kokeilla saako ”valmiit” koodit toimimaan niin, että niiden käyttöönotto sujuisi helposti sellaiseltakin. Joka haluisi saada koodit toimiin mahdollisimman joustavasti.

Ja eihän se todennäköisesti sujuisi. Koska itsekin aloin miettimään mitä pitää tehdä kun itse SIM908-GSM/GPS-moduulista ja PIC 18F22550 jne. Koottu rautapuoli tulostaa LCD-näyttöön asetukset puuttuu tekstin. Joten varmaan itse rautapuolen koodiin pitää siltä kohdin ainakin tehdä muutos, että tietäisi mitä tehdä.

Lisäksi itse WEB-käyttöliittymään, jolla rautapuolelta otetaan tietoja vastaan ja annetaan ohjauksia. Niin siihen olisi ajatuksena vielä toteuttaa sähköpostiominaisuus. Jolloin WEB-käyttöliittymä lähettäisi sähköpostin aina kun bitcoineja olisi siirtynyt osoitteesta toiseen. Tämä onnistuu helposti PHP-kielen omilla funktiolla. Joten sen voisi tehdä, koska sitä ominaisuutta voisi käyttää moneen muuhunkin kuten vaikka lämpötilojen ja paikkatietojen raportoimiseen sähköpostiin haluttaessa.

Kaiken tämän lisäksi täytyi tietysti parannella lisää ”tuotekehitys”-välineistöä. Joka lukee sarjaliikennettä PIC 18F2550 ja SIM908-modulin välillä. Aikaisemmin sitä tuli luettua MAX232-piirillä niin, että käsin oli irroitettava johtoja sen mukaan halusiko lukea pelkkää PIC 18F2550 tulevaa dataa. Vai SIM-908-modulilta tulleet vastaukset myös vaikkapa Hyperterminal-ohjelmalla tietokoneella. Jotta voisi löytää erilaisia virhetoimintoja helpommin. Joten syntyi parannus aikaisempaan tuotekehitysvälineistöön. Ja johtojen irroittaminen tuli korvattua vaihtokytkimellä ja kuumaliimaa lopuksi vielä vahvistamaan liitoksia, jotta ne kestäisi paremmin käyttöä. Kuva muutoksesta kertoo loput.

22.2.2015
Lopulta sai suunnitellun sähköpostin lähettämisen tehtyä silloin kun bitcoineja on siirtynyt. Eli vaikka kännykään saa sähköpostin ohjattua jos tapahtuu bitcoinsiirto. Samalla tuli lisättyä siirtovirheloki ominaisuus, joka kertoo jos bitcoinsiirrossa tapahtuu jostain syystä virhe ja bitcoinsiirto ei tapahdukaan. Tuo virheloki säästää paljon aikaa kun virhettä alkaa etsimään. Samoin itse rautapuolen LCD-näytölle tuli lisättyä systeemin toiminnasta kertovaa ohjeistusta, kun jälleen kerran jäin miettimään mitä nyt pitäisi tapahtua ja miksei WEB-käyttöliittymä hyväksy rautapuolen lähettämää dataa. Syynä oli MD5-tiivisteelle annetun suolasanan puuttuminen WEB-käyttöliittymästä. Joten nyt rautapuoli osaa kertoa tämän puuttumisen LCD-näytöllä ja taas laitteen käyttöönotto pitäisi olla ”helpompaa”… Aikaa tähän kokeiluun ja testaamiseen meni taas yllättäen 3-4 tuntia. Samalla tuli taas huomattua kuinka nämä projektit meinaa muuttua liian isoiksi ja sekaviksi, vaikka piti vaan alun perin tehdä jotain pientä. No joka tapauksessa varmuuskopiot on vielä ottamatta. Jos ne ottaisi ja palaisi asiaan my�hemmin joku päivä…

20.3.2015
Noin kuukausi sitten päädyin kehittämään tämän systeemin WEB-käyttöliittymää. Ja sille tielle tulikin jäätyä hetkeksi. Koska lopulta alkoi vaivaamaan WEB-käyttöliittymän tietoturvakin, jolle ajattelin tehdä jotain pientä. Joten lisäsin koko WEB-käyttöliittymään oman Admin-oikeuksia omaavat käyttäjän/käyttäjät. Joilla on valta poistaa/lisätä WEB-käyttöliittymälle ilmoittautuneita/hyväksyttyjä laitteita. Kuin myös muuttaa salasanoja ja sähköposteja ei Admin-oikeuksia omaaville. Aikaisemmin tuon pystyi tekemään kuka vaan, joten parannus on minusta ainakin ihan hyvä. Lisäksi nyt käyttäjä, jolla ei Admin-oikeuksia ja on hukannut salasanan laitteensa asetusten/toimintojen käyttöä varten. Mutta on antanut kumminkin sähköpostinsa, kun Admin on hyväksynyt laitteen WEB-käyttöliittymään. Niin tavan käyttäjä voi tilata itselle uuden salasanan sähköpostiinsa ja aikaisempi salasana poistuu käytöstä. Myös videon pätkää koko systeemin toiminnasta on tullut mietittyä. Sekin on oma hommansa kuvata kaikkea, sen jälkeen miettiä miten kaikesta kuvatusta saisi jotain järkevä kasaa jne. Mutta jos sen saisi kevällä/kesällä tehtyä niin tämäkin projekti valmistuisi lopulta. Tosin sitä valmistumista voi hidastaa se, että sain päähäni aloittaa toista pientä rautaprojektia, jossa tosin tämänkin projektin tuloksia voi käyttä hyväksi ehkä tulevaisuudessa ainakin koodien ja saatujen kokemusten myötä. Eli tämäkin projekti taas edistynyt hieman ja tulee ehkä lopulta jopa valmiiksi toivon mukaan ennen syksyä… Jatkuu…

12.12.2022 Tämä projekti on ollut viimeisimmän päivityksen jälkeen hyllyllä vuosia. Ja ei tästä jatku. Johtuen motivaation puutteesta sekä siitä, että virtuaalivaluutat on kehittyneet paljon siitä, kun tämän projektin aloitti 2014.

Lisäksi on tullu kaikenlaisia uusia virtuaali valuuttoja sekä alustoja. Kuten ETH NFT jne. Joiden kehityksen ymmärtäminen vaatii paljon aikaa ja asioihin perehtymistä. Lisäksi internetin lompakoiden tietoturva joiden API-rajapintoja tämäkin projekti käyttää, ovat muuttunut paljon ja vaatii myös jatkuvaa asioiden selvittämistä. Lisäksi nykyään on saatavissa toimivia hyviä rautalompakoitakin jos sellaisen tarvitsee. Joiden varaan voisi rakentaa vastaavia asioita halutessaan kuin tässä projektissa oli ideana.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 12.12.2022