GPS-tagi jatkoideat
Eli nyt tämä GPS-tagi toimii lähinnä seurantalaitteena. Jonka kulkua voit seurata kartalta tietokoneelta tai kännykältä, jossa on internetselain. Eli ainakin älykännyköillä. Näitä sovellutuksiahan on saatavina kaupallisina. Kuten esimerkiksi koiratutka yms. Tätähän systeemistä voi lopuksi tehdä kaikennäköistä muutakin pienin tai suurin muutoksin.
Varashälytin
Voisi rakentaa tietysti varashälyttimen, jota voisi ohjata netistä, tekstiviesteillä jne. Ja jos tämä laite sijaitsee autossa tms liikkuvassa laitteessa, niin sijaintitietokin tulisi.
Kalastukseen
Katiskanmerkin tai iskukoukunmerkin, joka tietää paikkansa ja näyttää sen netissä. Ja voisi myös antaa hälytyksen kun katiskaan tai iskukoukkuun on tullut kala.
Web-palvelimen laskentateho
Sitten tietysti mikro-ohjain oli mikä hyvänsä voisi hyödyntää Web-palvelimen suurempaa laskentatehoa GPRS-yhteyden kautta. Lähettämällä Web-palvelimelle laskutehtäviä HTTP-pyyntöinä, jotka olisi isoja ja työläitä toteuttaa mikro-ohjaimella. Mutta jotka pitää laskea, jotta mikro-ohjain tietäisi toimia oikein. HTTP-pyynnön paluupostina mikro-ohjain saisi PHP-kielellä laskettuja isojen ja monimutkaisten laskutehtävien tuloksia. Vaikkapa GPS-paikkatiedoista uutta suuntaa tarvitsevalle ja itsekseen tiellä liikkuvalle robottikulkuneuvolle. Näin ollen tässä itsekseen liikkuvassa kulkuneuvossa ei tarvitse itsessään olla suureen laskentatehoon pystyvää tietokonetta viemässä tilaa ja mahdollisesti rajallista energiantuottokykyä.
Viestin välitys
Yksinkertaisena hakulaitteena tämä voisi myös toimia. Koska tähän voisi lähettää lyhyitä viestejä internetselaimelta. Ja sen jälkeen ne olisi nähtävillä 2*16 merkin näytöltä. Tämä ominaisuus on tähän projektiin tehty koemielessä.
Tiedon keräys
Mittalaitteena tämä voisi myös toimia mitaten lämpötilaa, tärinää, kosteutta, painetta ja mitä nyt ikinä mitataankaan. Tiedot tulisi luonnollisesti internettiin. Ja ne voisi tallentaa Web-palvelimen PHP-kielen tuen takia suoraan, vaikka MySQL-tietokantaan. Eli esimerkiksi sääaseman voisi rakentaa helposti vaikka keskelle metsää, josta saisi sitten tiedot kätevästi GPRS-yhteydellä reaaliajassa. Siinä oli jo jotain. Jokainen voi tietty itse keksiä lisää sovellutuksia, joihin GPRS-yhteyttä voisi soveltaa.
© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 15.8.2011