GPS-tagi toteutus

Lopulta koko hommahan oli taas varmastikin 20-30h edestä tapahtuvaa koodin tekemistä ja testaamista. Niin asemblykoodin, että Web-palvelimelle tulevan PHP-koodin, jolla otetaan GPS-tagin lähettämää tietoa vastaan. Ja myös esitetään. PHP-koodissa tuli myös huomioitua Kännykän näytön rajoitukset. Lisäksi oli tietysti osien etsimistä netistä ja niiden tilaamista, mitä ei itseltä sattunut löytymään jo. Sekä niistä osista rautapuolen rakentelua.

Koodit

Jos jotakuta kiinnostaa miten systeemin koodit on tehty niin seuraavaksi koodit.

Asemblykoodi 18F2550:lle: gpstagi.asm .

Käännetty gpstagi.hex tiedosto.

Itse PHP-sivut pakattuna. Nuo täytyy purkaa vaan sopivaan kansioon jollekin palvelimelle, joka tukee PHP:tä.

Koodit ei ole siistittyjä ja kovin kummoisesti kommentoitu, mutta niistä saa varmaan idean miten tuo toimii.

Ylimääräinen hienous

Ja lisänä tuli tehtyä suunnitelmista poiketen myös ylimääräinen hienous. Jossa voi lähettää GSP-tagin 2*16 merkin näyttöön haluamansa tekstin käyttöliittymästä eli käytännössä internetisivulta, mistä voi seurata GPS-tagin liikkeitä. Kirjoittamalla kohtaan: ”Kirjoita jotain…” tekstin, jonka haluaa näkevänsä GPS-tagin 2*16 merkin LCD-näytöllä.

Teksti voi olla vain 32 merkkiä pitkä. Kaikki sen yli menevä ei näy LCD-näytöllä, koska enempää siihen ei mahdu merkkejä. Tästä ja tuosta GPS-tagin seurantasivusta lisää tietoa videolla kohdasta 8.37:

Lopulta

Lopulta projektista tuli systeemi, jolla pystyy seuraamaan GPS-tagin liikkeitä internetissä. Seurantaa voi tehdä joko kännykällä jossa on internetselain tai sitten tietokoneelta.

GPS-tagin rautapuoli koteloon soviteltuna:

Korvatulpat pitää piirilevyjä paikoillaan ja estää niitä menemästä toistensa alle ja päälle. Lisäksi 3,3 voltin regulaattorille on tehty itse kuparista jäähdytyslevy, kun ei sattunut löytymään mistään sopivaa tehdasvalmisteista.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 15.8.2011