Toteutus
Projektin rautapuolena on siis käytetty aikaisemmin tehdyn laskurin piirilevyä.
Josta on tehty vielä uudempi versio. Kyseiseen piirilevyyn on tehty pari muutosta. Siinä on vaihdettu pic 16f628a kahden pinnin paikka, jotta saataisi keskeytyspinni käyttöön. Lisäksi on lisätty +5V ulostulo. Nämä muutokset mahdollistavat piirilevyn käytön myöhemmin monessa muussakin projektissa, joista saa vinkkiä jatkoideoissa.
Hyppylankojen sijoittelut piirilevyn komponenttipuolella
Piirilevyn foliopuoli
Lämpötila-anturin SMT160-30 kytkentä
Lämpötila-anturin ja muut kytkennät piirilevyyn. Kuvasta löytyy myös komponenttiarvot. Valmiina ostetun lämpötila-anturin johdon värit on koodattu näin: ruskea = plus , valkoinen = miinus ja vihreä = PWM-signaali.
Huomaa lämpötila-anturin kytkennässä käytetty vastus PWM-signaalijohdossa. Vastus oli pakko laittaa, koska muuten SMT160-30 anturin ulostulo olisi ollut liian epävakaa.
Koodit
Ja koska tämän lämpömittarin koodia tehdessä meni aikaa, niin julkaisen hex-koodin, jossa on pieni koodin toiminnan jumiuttava kohta joka aktivoituu noin 15 minuutissa. Tuon HEX-koodin voi polttaa sopivilla laitteella ja ohjelmalla PIC16f628a:han. HEX-koodissa on kohta, joka jumiuttaa lämpömittarin noin 15 minuutissa 8Mhz kiteellä. Ja samalla sytyttää jokaiseen 7-segmenttiin poikkiviivan palamaan. Koodi kirjoittaa koko ajan tuloksia EEPROM-muistiin, josta ne voi haluttaessa lukea todennäköisesti samoilla laitteella ja ohjelmalla, millä poltitkin tuon HEX-koodin piiriin.
Jos itse asembler koodin haluaa niin sitä vastaavan saa täällä PWM% lämpötila ja kiihtyvyys projektista. Siinä vain tuo 7-segmentti ledi näyttö on korvattu 2x-16 merkin LCD-näytöllä.
Lopulta lämpömittarin toiminnan testaus
Kytketään ensin jännite kytkentään. Jos kaikki meni niin kuin pitääkin, niin 7-segmentteihin pitäisi alkaa muodostuu numeroita.
Eli jos numeroita alkaa ilmestyy, niin laite on toimiva.
Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 10.2.2006