Suunnitelma
Lämpötila-anturi ja kiihtyvyysanturi
Lämpötila-anturina käytän SMT 160-30 PWM-signaalilla ja 1…4 kHz taajuudella lämpötilan ilmoittavaa anturia. Anturin PWM-suhteesta voi laskea lämpötilan kaavalla: PWM=0.32+0.0047*T (T = Celsiusasteet) .
Kiihtyvyysanturina taas 2-kanavainen +/-3G MXD2125M, josta tulee ulos myös PWM-signaali 100Hz taajuudella.

Tässä sovellutuksessa mitataan vain yhtä kanavaa. Tosin laittamalla kanavien väliin vaihtokytkin, niin silloin onnistuisi helposti valita kumpi kanava tahansa kiihtyvyysanturista. Kiihtyvyys lasketaan PWM-suhteesta kaavalla G = (PWM-50%)/12,5% . Eli käytännössä samalla kaavalla kuin lämpötila, joka tekeekin ohjelmoimisesta helpompaa.
Mikro-ohjain
Mikro-ohjaimena on 16f628A, joka on Microchipin kehitt�m� mikro-ohjain.
Mikro-ohjaimen ohjelmointikieli
Ohjelmointikielenä on asembly. Joka minusta on joka projektissa hyvä, kun ajasta ei ole kyse. Ja kaiken lisäksi Microchip tarjoaa asemblykielelle ilmaisen MBLAP kehitysympäristön. Jolla on helppo rakentaa ja testata hyvinkin pitkälle koodin toimintaa.
Käyttöliittymä
Käyttöliittymänä on vain 2*16 merkin LCD-näyttö. Johon tulostuu PWM-lukema prosentteina. Lämpötila Celsiusasteina ja kiihtyvyys G:nä.
Sähkökuva

Rautapuolen rakentelua eli koekytkentäalusta

Koekytkentäalustaksi rakensin uuden alustan PIC 16f628A:lle, jossa on ruuviliittimet mikro-ohjaimen I/O-pinneille. Ja tätä myöten koekytkentäalustasta tulee hieman enemän legopalikka tyylinen. Kun ei tarvitse aina tinailla, kun haluaa kokeilla uusia ideoita. Vastaavan tein aikaisemmin AVR ATtiny2313 ja siinä se oli hyvä idea.
Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 20.7.2008