Rengasmakrokuvausvalo

Tämä rengasmakrokuvausvalo rakenteluprojekti sai alkunsa eräästä toisesta vastaavasta projektista, jonka löysin aiheesta. Joka myös julkaistiin netissä osoitteessa http://www.simole.jossain.com/~w490517/led/ , mutta on sittemmin poistunut netistä.
Tuota aikanaan julkaistua projektia on matkittu tässä aika pitkälti. Mutta esimerkiksi 75 ledin valo-osa on tehty teräksestä. Ja valon säätöominaisuuksia on paranneltu Microchip 16f88 mikro-ohjaimella. Saaden näin mahdollisuus lisätä halutessa hienouksia valoon. Joita on jo tähän versioon tehty muutamia.

Kuvassa näkee kyseisen valon asennettuna Canon 450D järjestelmäkameran Tokina AT-X 100mm f/2.8 Macro Canon AF Pro D optiikkaan. Itse valo-osa ja kotelo on toistaiseksi vielä hieman keskeneräinen, koska kuvaa ottaessa koteloon ei ollut löytynyt 2 nappia kuvassa LCD-näytön vieressä näkyville johdoille. Ja kotelon viimeistelykin on tästä syystä vielä kesken. Potentiometrin säätönuppia ja sen sellaista pientä puuttuu. Mutta viimeistely yleensä tahtoo jäädä näissä harrastusprojekteissa kaikista pienimmälle huomiolle, kun systeemi alkaa olla muuten toimintakuntoinen.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 15.2.2009