Ja lopulta

Kuvassa näkyy toimiva mittari, joka mittaa 1cm tarkkuudella noin +20c lämpötilassa. Tosin tarkkuus alkaa heittää pitemmillä matkoilla. Mutta ei tuo SRF04-anturi valmistajan lupausten mukaan kykenekään kuin noin 3 metrin pituisiin mittauksiin.

Lisäksi tarkkuutta heikentää erinlaiset lämpötilat, koska ääni kulkee eri nopeuksilla erilaisissa lämpötiloissa ilmassa. Tätä ilman lämpötilan aiheuttamia heittoja voi korjata laittamalla kalibrointiviivoja eri lämpötiloissa mittarin kylkeen. Niin kuin tuossa kuvassa on tuo yksi viiva 10cm kohdalla. Siitä mitaten pitäisi osua muidenkin mittausten kohdalleen.

Lisäksi itse havaitsin myös, että erilaiset materiaalit mistä ääni heijastuu takaisin tuntuu aiheuttavan mittaukseen epätarkkuuksia. Tosin nämä oli noin 1-3cm luokkaa.

Ja vielä voisi mainita, että kun mittaus toimii niin SRF04-anturi pitää pienen napsauksen kun ”trigger pulse input:iin” käy +5V. Nuo minun tällä sivulla olevat koodit antaa tuon trigger pulse input pulssin noin 10 kertaa sekunnissa, joten SRF04 anturi pitää koko ajan pientä ääntä. Siitä voi ainakin todeta anturin toimintakunto.

Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 9.2.2005