Suunnitelma

GSM-moduli

GSM-moduli on koko tiedonvälitys systeemin sydän. Ja niitä saa ostaa valmiina. Ja se on pakko ostaakin valmiina, koska kyseessä on radiolähetin. Joka ottaa yhteyden matkapuhelinverkkoon. Ja näin ollen sellaisen tekeminen ilman osaamista ja kaikenlaisia mittalaitteita on mahdotonta. Joten parempi ostaa valmiina. Ja päädyinkin sarjaportin RS-232-väylän kautta AT-komennoilla ohjattavaan BENQ M23 GSM-moduliin. Hakusanalla ”BENQ M23” löytyy sitten kyseisestä modulista enemmänkin tietoa, kuten AT-komennot ja sähköisetominaisuudet.

Mikro-ohjaimen valinta

Mikro-ohjaimena on tässä 28 pinninen 18f2550, joka on Microchipin kehittämä mikro-ohjain. Ja omaa tarpeen vaatiessa enemmänkin I/O-väyliä muita sovellutuksia varten.

Mikro-ohjaimen ohjelmointikieli

Ohjelmointikielenä on asembly. Joka minusta on joka projektissa aina hyvä ratkaisu, kun ajasta ei ole kyse. Ja kaiken lisäksi Microchip tarjoaa asemblykielelle ilmaisen MBLAP-kehitysympäristön. Jolla on helppo rakentaa ja testata hyvinkin pitkälle koodin toimintaa.

Käyttöliittymä

Käyttöliittymänä on 2*16 merkin LCD-näyttö. Johon tulostuu lämpötila ja PWM-suhde ja muut tarvittavat tekstit, mistä seurata laitteen toimintoja. Tarvittavat napit laitteen ohjailuun löytyy sitten kännykästä, jolla etäluetaan itse lämpötila ja PWM-suhde tekstiviestinä kännykkään.

Eli kun GSM-lämpötilamittariin soitetaan. Niin se osaa poimia soittavan numeron ja lähettää samaan numeroon sitten tekstiviestinä tiedon lämpötilasta ja PWM-suhteesta. Eli samat tiedot mitä näkyy LCD-näytölle.

Rautapuolen rakentaminen ja kytkentäkaavio

Rautapuoli on tehty niin sanotulle reikälevylle. Joka on halpa ja riittävän toimiva ratkaisu tähänkin kokeiluun.

Itse rautapuolesta tuli tehtyä kytkentäkaaviokin Paintilla:

Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 14.7.2011