Ongelmat

Ongelmia oli tämänkin systeemin kanssa. Ja ne viat liittyi tuon radiolinkin toimintaan. Tiedonsiirtoa radioteitse tuntui häiritsevän moni asia. Kuten vastaanoton ATtiny2313 4Mhz kide ja LCD-näyttö.

Kun 4Mhz kiteen metallisen rungon kytki kokeeksi 0V pienellä kondensaatorilla. Se vähensikin ongelmia paljon. Mutta se ei riittänyt. Myös LCD-näyttö tuntui häiritsevän tiedonsiirtoa radioteitse. Joten kytkin LCD-näytön piirilevyn maadoituksen reikälevyllä olevan regulaattorin maapotentiaaliin suoraan pienellä pätkällä johtoa. Ja nämä ratkaisut tuntui tiputtavan häiriöitä merkittävästi pois radiolinkissä.

Manuaalien lukeminen kannattaa myös

Eli kun luin vielä radiolinkin manuaaleja, joissa neuvottiin kiertämään liitäntäjohtoja toistensa ympärille. Kuten esim. Maajohdot ja virtajohto. Tälläkin keinolla näytti olevan merkitys radiolinkin häiriöiden vähenemiseen. Itseasiassa radiolinkin manuaalissa oli monia seikkoja mainittuna, joilla voi vielä pyrkiä vähentämään lisää häiriötekijöitä, mutta koska sain tiedonsiirron toimiin ilman niitä jo kohtuullisen hyvin. Niin niitä muita kokeiluja häiriöiden poistamiseen ei tullut tehtyä.

Mutta jos aikoo tehdä jotain pysyvämpää systeemiä radiolinkin varaan kuin pelkkiä kokeiluja. Niin kannattaa tuon radiolinkin takia miettiä tarkemminkin sähköisiä suojauksia, jotka ehkäisee radiohäiriöiden syntymistä.

Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 9.8.2008