Toteutus

Miten kaikki toimii käytännössä

Tätä varten tein pienen esittelyvideon.

Mutta koska joku haluaa varmaan itsekin kokeilla systeemiä. Niin sitä pääsee kokeilemaan täältä. Josta kohdasta Ohjeet.txt on hyvä aloittaa. Tosin nyt 17.12.2022 tuo näyttäisi lakanneen toimimasta, koska PHP-versio on päivittynyt hiljattain WEB-palvelimella ja ilmeisesti jotain pitää korjata sivun omasta PHP-koodista, että se taas toimisi. Todennäköisesti korjaus tuohon tulee kun tarvitsen tuota koodia joku päivä.

Mutta jos et jaksa odottaa korjausta, niin lähdekoodit kaikkeen saat tästä pakatusta RAR-tiedostosta. Joten näin ollen kaikki pääsee itse koodaan omia muutoksiaan koodiin tai parempaa fiksumpaa systeemiä halutessaan. Tuossa paketissa tulee mukana luonnollisesti noin 4000 mittauskertaa dataa sisältävä ”Kasvihuonelokitaulu.php” tiedosto. Josta piirtää muutaman käyrän.

Siinä olikin kaikki oleellinen mitä käytännössä tarvitsee.

Jotain ongelmistakin

Totuuden nimissä eihän tämäkään systeemi ole mitenkään valmis.
Koodia voisi siivota, yksinkertaistaa tai jopa rakentaa uudelleen ehkä alusta asti. Koska esimerkiksi esittelyvideota tehdessä havaitsin koodissa parikin vikaa, joita tuli korjattua muutama tunti. Josta itse korjaus kesti noin minuutin, mutta vian etsintä useita tunteja. Ja kysymyksessä oli vain se, että koodissa oli yhdessä kohtaa tullut ensin jaettua kahdella ja sitten vähennettyä tuloksesta toinen muuttuja. Kun olisi pitänyt ensin vähentää ja sitten jakaa kahdella.

Mutta tuskin on ainoa vika. Loput viat paljastuu kun koodia tulee testattua enemmänkin. Mutta se on sitä ”tuotekehitystä”…

Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 9.10.2016