Bitcoinlompakko PIC 18F2550:lla

Idea

Ideana on siis tehdä Bitcoin rautalompakko Microchipin 18F2550:lla ja SIM908 GSM/GPS-modulin avulla. Tai oikeastaan paremminkin tämä on lähinnä tuon rautalompakon ”alkeellinen” esikuva, jolla on tarkoitus siirrellä Bitcoineja tililtä toiselle napin painalluksilla ensi alkuun.

Josta voisi sitten myöhemmin kehittää vaikka sen täysverisen avoimen lähdekoodin omaan rautaan perustuvan Bitcoinlompakon. Jolloin Bitcoin rautalompakon tietoturva sen suhteen mitä koodi tekee on kaikkien halukkaiden selvitettävissä. Ja näin ollen tietoturva on toisella tasolla kuin kännykäiden suljetuissa käyttäjärjestelmissä joihin saa myös ladattua Bitcoinlompakoita. Mutta mikään ei myöskään estäisi puheluita tai tekstiviestejä tässä lompakossa. Koska lompakko voi olla myös samalla kännykkä ja GPS-laite jos niin halutaan. Tai jotain ihan muita sovellutuksia.

Toisin sanoen tämä lompakko antaa aivan erilaisia mahdollisuuksia erilaisten sovellusten tekemiseen, joihin voidaan liittää myös Bitcoin. Pelkkä älykännykkä ei tähän pysty yhtä helposti. Ideaa ehkä paremmin havainnollistava kuva seuraavaksi.

Niin mikä olikaan Bitcoin?

Nyt varmaan joku miettii mikä tämä Bitcoin sitten on? Niin siihen antaa paremman vastauksen www.bittiraha.fi sivusto, joka kertoo asiasta paremmin.

Mutta lyhyesti kerrottuna vuonna 2009 syntyi uudenlainen vaihtoehto Bitcoin. Joka on nykyisen vaihdannan välineen eli rahan, kuten Euro, Dollari jne. Rinnalla uusi maksamisen ja vaihdannan väline.

Jossa Bitcoin pikaisesti mielikuvituksen läpi vedettynä mahdollistaa uusien erilaisten ideoiden helpomman kehittämisen tulevaisuudessa, mitä tulee rahan käyttämiseen, säästämiseen, sijoittamiseen jne. Tai vaikka tulevaisuudessa Bitcoin rautalompakon heittokisat jos kerran kännyköidenkin. Jotenka niitä kisoja odotellessa tämänkin projektin tarkoitus on lisätä vettä myllyyn uusien ideoiden suhteen, mitä Bitcoineilla voi tulevaisuudessa ja tästäkin projektista kehittää Bitcoin rautalompakon lisäksi.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 12.12.2022