I2C-väylään itse tehty orja

Jatkoideat

Kun I2C-väylän toimimaan saamista PIC-mikro-ohjaimilla aloin miettimään. Niin jo silloin oli ajatuksena, että tätä väylää voisi käyttää aikaisemmissa GSM/GPS-projekteissa. Joten jatkoideat tämän väylän käyttämiseen voisi sanoa liittyvän aika pitkälti GSM/GPS-projekteihin.

Kuten rakentaa GSM-laite, jolla voi lukea ja etäohjata I2C-väylään liitettyjä laitteita. Ja koska tämän projektin myötä teoriassa omien laitteiden rakentaminen I2C-väylään pitäisi onnistua ”helposti”. Niin mahdollisuudet rakentaa yhtä ja toista vain kasvaa.

Kuten esimerkkinä vaikka LCD-näyttö, joka tulostaa netistä jotain tietoa. Se voisi olla vaikka Bitcoinlompakon saldo. Tai sääasema, joka lukee I2C-väylään liitettyjä laitteita sen mukaan mitä WEB-palvelimelta tulee ohjauksia/pyyntöjä. Ja sen jälkeen saadut tiedot lähetetään internettiin.

Eli WEB-palvelin periaatteessa muodostaa tuon laitteen ”älyn” antamalla käskyt GSM-modulin kautta I2C-väylään. Ja isäntä lähettää paluupostissa GSM-modulin kautta I2C-väylässä olevien orjien lähettämät tiedot. Ja jos tuollainen sääasema onnistuu niin vastaavalla tavalla voisi onnistua myös vaikka kalliin työkoneen öljymäärän, lämpötilan, käyttötuntien ja vaikka huoltojen valvonta.

Tai sitten voisi vaikka valvoa vaikka jotain pumppuasemaa tai vaikka akvaarion olosuhteita. Eli vain pelkästään liittämällä järjestelmään I2C-väylään sopivia antureita, releyksikköjä, tehonsäätimiä jne. Niin voidaan ohjata tai valvoa jotain kohdetta internetin kautta. Miksei myös tekstiviesteillä.

Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 16.7.2014