I2C-väylään itse tehty orja

Toteutus

Kun sain rakennettua 16F88:sta itse tehdyn orjan rautapuolen.

Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 16.7.2014

Niin loppuosa olikin koodin tekemistä. Se ei ollut kovin helppo temppu saada toimimaan niistä ongelmista lisää ongelmat osiossa.

Mutta sen voi kertoa, että PIC 18F2550:sta tehdyn isännän ja PIC 16F88:sta tehdyn orjan saaminen toimimaan ei ollut mikään kovin helppo temppu ainakaan itselle. Se ei siis onnistunut 1-2 päivässä vaan lähinnä 1-2 kuukauden ihmettelyn tuloksena.

Mutta useiden epäonnistuneiden kokeilujen jälkeen ja internetistä löytyneiden vihjeiden avulla. Siellä kun oli muillakin ollut asian kanssa ongelmia. Niin lopulta homma alkoi toimimaan. Ja jos tätä pitäisi verrata ajallisesti, vaikka joskus siihen kuinka nopeasti sain RS232-linjan toimiin PIC:llä. Niin siihen meni varmaan alle viikko.

Joten siitä syystä haluankin laittaa koodit jakoon jos joku niistä jotain iloa saa tulevaisuudessa. Ja saattaisi päästä ehkä vähemmällä. Eli isännän PIC 18F2550:n asm ja käännetty hex-koodi, joka lukee myös lämpötila-anturin TMP75 tiedot ja näin ollen kytkennässä pitää olla sekin mukana I2C-väylässä. Tai sitten sen lukeminen pitää poistaa koodista.

i2cmaster.asm

i2cmaster.hex

Sitten orjan eli PIC 16F88:n asm ja käännetty hex-koodi.

i2cslave.asm

i2cslave.hex

Siinä varmaan kaikki oleellinen olikin varmasti toteutuksen suhteen.