Ongelmat ja jotain ideoita korjata ne

Tässä projektissa tuli myös havaittua ongelmia, jotka ei varsinaisesti estä GPS-GSM-lukkon toimintaa. Mutta hidastaa sitä. Hidastumista aiheuttaa pääasiallisesti viiveet koodissa, jotka pitää kulua loppuun kunnes koodi reagoi esimerkiksi napin painamiseen. Tai vastaa tulleeseen tekstiviestiin, puhelinsoittoon jne. Noita ongelmia voisi poistaa laittamalla viiveisiin kohtia, jotka saa viiveen päättymään saman tien kun painetaan esimerkiksi nappia.

Toimintahäiriöiden sietokyky ja niistä toipuminen

Koodiin liittyvä toimintahäiriöiden sietokyky. Eli koodiin pitää vielä tehdä erilaisia vikatiloja sietävä ominaisuus. Se voisi perustua osittain vaikka PIC 18F2550 olevaan vahtikoiratoimintoon, joka resetoi mikro-ohjaimen jos sitä ei nollata tasaisin väliajoin.

Myös GPS-moduliin tulleen toimintahäiriön sieto olisi hyvä olla. Eli jos GPS-modulilta ei tulekaan dataa. Niin siitä voisi jonkinlaisen virheilmoituksen antaa ja ohittaa tarvittaessa GPS-moduli ohjelmallisesti. GPS-modulin virhetoiminnon kun ei tarvitse lamaannuttaa koko lukkoa.

Mutta jos GSM-moduli lakkaa jostain syystä toimimasta, niin voidaan sanoa, että lukko on toimintakyvytön. Voisi tietysti tässä tilanteessa laittaa lukon menemään lukkoon automaattisesti. Ja aloittaa GSM-modulin uudelleen käynnistysyritykset ohjelmallisesti, jotta lukon toimintakyky palautuisi takaisin.

Hämärän peittoon jääneitä vikoja

Ja tästä projektista videota tehdessä ilmeni jälleen sama hämärä vika kuin aikaisempaa GSM-lukkoa testatessa. Eli GSM-moduli lakkasi toimimasta ja katkaisi yhteyden kännykkälinkkiin. Tällä kertaa sen tuntui tekevän sade/ukkosilma, jonka loputtua GSM-moduli toimi taas normaalisti. Eli voi olla, että yhteyden katkeamisen syynä on huono antennisignaali. Koska aikasemmin GSM-moduli katkaisi yhteyden linkkiin, kun lähelle laittoi toisen GSM-kännykän.

Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 29.7.2011