Toteutus

Rautapuoli

Rautapuoli tähän tuli suoraan aikaisemmasta GSM-lukko projektissa. Täytyi vain rakentaa erillinen kahden NPN-transistorin kytkin. Jolla jaetaan GPS ja GSM-modulleille PIC 18F2550 RS-232 väylän käyttövuorot. GPS-moduliin riitti, että tinasi johdot oikeille paikoille, jotka sitten liittää vaan tuohon kahden NPN-transistorin kytkimeen aikasemmin tehdyn GSM-modulin kanssa. Ja rautapuoli ilman kotelointia yms oli siinä periaatteessa. Ja mahdollisti lukon ohjelmapuolen tekemisen ja testaamisen nyt ja tulevaisuudessakin…

Softapuoli

Itse koodi, joka oli peräisin ensinmäisestä GSM-lukosta. Niin siihen tarvittavat muutokset tuli tehtyä Mplab IDE v8.63 kehitysympäristöllä PIC 18F2550:lle. Aikaan saadun asemblykoodin päätin laittaa jakoon myös jos joku haluaa selvittää miten se on tehty asembly-koodilla.

Koodissahan on vielä jotain lukon toimintaa hidastavia kohtia, jotka voi vielä korjailla ja viilata. Lähdekoodia ei ole myöskään kovin siistitty, koska sen tekemiseen meni paljon aikaa testailuineen eikä siitä nyt palkkakaan saa. Joten kommentointi on mitä on. Siistin koodin sitten itselleni mahdollista myöhempää käyttöä varten.

GPS-GSM-lukko koodi assemblyna.

GPS-GSM-lukko koodi hexana.

Loppuhan oli sitten pelkkää testaamista ja vikojen etsimistä ja korjailua. Mikä yleensä työläin vaihe kun jotain tekee.

Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 29.7.2011