Jatkoideat

Alunperin aloitin tämän projektin ideana saada tietokoneeseen sarjaväylän kautta liitettävä lämpömittari, jonka saisi halutessaan näkymään myös internettiin. Mutta nyt tästä voisi rakentaa myös tallentavan lämpömittarin, joka kerää logia EEPROM-muistiin itsekseen vaikka tunnin välein. Ja kun laskee 1h*128/24 = 5,33 . Niin saadaan noin 5 päivän tallennusaika EEPROM-muistiin. Tämän voi sitten käydä lukemassa vaikka mikro-ohjaimen sarjaporttiväylän kautta. Tosin tämän sovellutuksen tekeminen vaatisi myös ratkaisuja virran säästöön. Eli koodiin pitäisi rakentaa virransäästötoiminto, jotta laite toimisi pariston/akun varassa mahdollisimman pitkään.

Muita ideoita

Jotta tästä piirilevystä saisi enemmän irti, niin sille voisi rakentaa myös: Kellon, nopeusmittarin, luodin lentonopeusmittari, tuulen nopeusmittari, veneen nopeusmittari, kierroslukumittari, sydämen sykemittari, askelmittari, ultraäänimetrimitta, pulssilaskuri, PWM-suhdetta mittaava mittari, kiihtyvyysanturi, ääneen perustuva lämpömittari, äänen kulkunopeudenmittari jne.

Eli kaiken näköistä voi tehdä jo pelkästään fysiikanlakeja ja kaavoja soveltamalla ja tekemällä niistä sopivat koodit. Näistä onkin tullut toteuttettua ultraäänimetrimitta ja pulssilaskuri.

Myös jotenkin toimivat, mutta paljon parantelua vaativat koodit löytyy osalle edellä mainituista ideoista. Näitä koodeja on luodin lentonopeusmittari, tuulen nopeusmittari, nopeusmittari, kierroslukumittari, ääneen perustuva lämpötilan mittaaminen ja äänennopeusmittari.

Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 10.2.2006