Ongelmat

Ja tämäkään systeemi ei ole aivan täydellinen niin pieni vika/toimintavirhelista, joita korjailla. Viat ja toimintavirheet taitaa nyt jäädä pelkästään rautaan .Tai sitten voi olla kysymyksessä jokin vika softassakin eli ohjelmassa. Joka ilmenee noiden kolmen 7-segmentti näytön himmeempänä palamisena. Ohjelmasta itse en ainakaan keksinyt mitään vikaa. Tosin olen voinut sokeutua noille virheille. Kun liikaa tuijottaa koodia. Mutta todennäköisesti vika tuohon ongelmaan löytyy transistoreista. Ja niiden laadun epätasaisuuksista. Mutta jos keksit jotain muuta virhettä niin kerro mailin löydät sivun alareunasta. Jos innostun ja kerkeen niin saatan tehdäkin asialle jotain.

Päivitys 7-segmentti ongelmaan 2.5.2014 eli 12 vuoden jälkeen

Eli 7-segmentti näytön himmeänä palamiseen osittain. Eli sain joskus 2002 vuonna tämän projektin julkaisemisen jälkeen vinkin sähköpostiin, mistä vika johtuu. Ja se johtui ohjelmakoodista. Jossa 7-segmentti näyttöjen päivitys eteni aina samassa järjestyksessä. Tämä aiheutti sen, että yksi luku 7-segmentissä paloi kirkkaammin ja muut kolme himmeästi.

Koska tuo yksi 7-segmentti lukema jäi päälle heti näytön päivityksen jälkeen. Kun ohjelma meni lukemaan anturipinniä palatakseen taas päivittään näytön kaikki 7-segmentit vuoronperään samassa järjestyksessä kuin aikaemminkin.

Ratkaisu ongelmaan oli yksinkertaisesti muuttaa 7-segmenttien päivitysvuoroja jatkuvasti. Ja näin jokainen 7-segmentti sai vuorollaan palaa hieman pidempään kun ohjelma luki anturipinniä. Tämä vuorottelosysteemi koodiin lopulta korjasikin ongelman.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 30.11.2002