Säätä kestävä rauta

Jatkoideat

Kun nyt on viimein saanut aikaiseksi tehtyä säätä kestävän koteloidun koekytkentäalustan. Jossa kaiken lisäksi GSM/GPS-moduli, jolla saa aikaiseksi lähetettyä/vastaanotettua tekstiviestejä, soitettua ja vastaanotettua puheluita sekä yhteyden vielä internettiin halutulle sivustolle, jonne voi lähettää ja josta vastaanottaa tietoa. Sen lisäksi tietysti GPS-koordinaatit ja sen mukana korkeuden merenpinnasta, nopeuden, kompassisuunnan jne. Niin siitä voi jatkaa vaikka seuraavilla tavoilla…

Anturien lisääminen

Eli nyt pelkästään vaikka lämpötila-anturin lisäämällä saa jo kohtuullisen hienon etäluettavan lämpömittarin vaikka keskelle metsää toimimaan virtalähteestä riippuen vaikkapa vuodeksi. Mutta koska antureita voi kytkeä kaikenlaisia niin käyttö mahdollisuudet luonnollisesti vain kasvaa. Itsellä kun odottamassa jos ilmankosteus sekä ilmanpaineanturi lämpöanturin lisäksi. Ja jos tähän liittää magneettikytkimiä tai vaikka infrapunaan perustuvia PIR-lähestymisantureita sekä ultraääni-antureita. Niin kyllähän tästä saa myäs varashälyttimen tai vaikka jonkin nestepinnan noususta hälyttävän laitteen.

Releet, servot, DTMF-piiri, RFID-tunniste jne…

Tietysti voisi myös lisätä releen, jolla voisi kytkeä suuriakin kuormia tekstiviestin, soiton tai DTMF-äänitaajuus piirin avulla. Jossa oikea soittava numero tai oikeanlainen tekstiviesti kytkee releen päälle tai pois. Tai sitten DTMF-äänitaajuuspiirin avulla voisi ohjata reaaliaikaisesti vaikka useampaa relettä avaamaan vaikka autotallin oven, auton lisälämmittimiä jne.

Ja jos tähän liittäisi vaikka RC-autoista tuttuja RC-servoja, niin saisi tarkasti ohjattavan mekaanisen liikkeen, jolla voisi sulkea vaikka salpoja ja lukita näin vaikka ovia, säilytyslaatikoita jopa internetin kautta jne.

Myös RFID-tunnisteen lukulaitteen voisi tähän liittää, jolloin tästä saisi myös kulunvalvonta laitteen tai suunnistusrastin joka leimataan suunnistajan mukanaan pitämällä RFID-tunnisteella.

Muihin ideoihin laitteen lisääminen

Tai ehkä jos laitteen yhdistäisi koirille tehtyyn susiliiviin, jonka tarkoitus on karkottaa sudet sähköiskulla, kun ne yrittää viedä koiran. Niin laite voisi rekisteräidä liivin aktivoitumisen ja lähettöö saman tien GPS-koordinaatit koiran omistajalle. Kenties silloin voisi laueta myäs jonkinlainen savupanos koiran nopeaan paikantamiseen maastosta. Ehkä savu voisi myös sisältää lisää karkottavia aineosia kuten vaikka sitruunaa. Eli loppujen lopulta ideoissa on vain mielikuvitus rajana.

Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 17.11.2022