Viat ja ongelmat

Viat

Vikaahan tietysti löytyy aina kaikesta kun tarpeeksi tutkii. Ja niin löytyy tästäkin tee se itse GSM kännykästä. Yksi vika on radiolähettimen aiheuttama häiriö välillä kuulokkeeseen. Sen saisi paremmalla johdon suojaamisella pois mitä todennäköisemmin.

Toinen vika on dynaamisenmikrofonin tuottama ääni. Se ei ole kovin vahva, eikä mikrofoni kovin herkkä eli se ei poimi niin helposti ääntä. Ja koko mikrofonin voisikin tehdä vahvistimella ja kondensaattorimikrofonista.

Kolmas vika on LCD-näyttö ja sen molempien rivien ensinmäisten merkkien ”värinä”. Se uskoakseni johtuu taas varmasti itse LCD-modulista. Koska samaa värinää ei ole muissa vastaavissa LCD-moduleissa itse ainakaan havainnut, vaikka itse LCD-näytön ohjauskoodi on täysin sama.

Ongelmat

Ongelmia voisi taas olla antennin koko. Se kun on tässä mallissa niin sanottu ikkunamalli. Ja on siitä syystä melko iso antenni. Ja piti laittaa siksi kotelon ulkopuolelle. Mutta pienempää antennia en löytänyt kun tätä tee se itse kännykkää rakensin. Ja ongelmaksi voisi myös mainita laitteen koon tai lähinnä kotelon koon. Se ei ole aivan taskuun mahtuva malli. Mutta koko ainakin mahdollistaa toisaalta systeemin käytön sitten myöhemmin muihinkin kokeiluihin.

Käyttöliittymänä oleva potentiometri on kanssa minusta hieman huono. Siksi koska se on yhden kierroksen lineaarinen potentiometri. Ja vaatii näin ollen aika tarkan säädön, jotta saa halutun numeron kohdalle. Asian voi helposti korjata monikierros potentiometrillä. Tai niin sanotulla pulssi enkooderilla, mutta ne on tietysti hieman kalliimpia. Mutta kyllä tuo yhden kierroksenkin potentiometri menettelee.

Siinä ne viat ja ongelmat olikin pääpiirteissä, mitkä itseäni nyt hieman häiritsee ja itse havaitsin. Muuten systeemi toimii ja sitä voisi kehitellä lisää.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 21.6.2011