Toteutus

Lopulta suunntelmien perusteella alkoi rakentumaan tälläistä.

Kuvassa näkyy sitten BENQ M23 GSM-moduli, dynaaminenmikrofoni, potentiometriä, LCD-näyttöä, nappia, antennia, PIC 16F88 johtojen alla jne.

Osa osista on irti, koska systeemistä puuttuu vielä summeri ilmoittamaan tulevasta puhelusta, joka täytyy joku päivä vielä tuohon liittää.

Tekeminen ja toteutus oli lopuksi sitten GSM-modulin testailua AT-komennoilla ensin Hyperterminal ohjelmalla MAX232-piirin avulla. Ja asemblykoodin kirjoittelua. Samalla kun tuli rakennettua kytkentöjä reikälevylle.

Tee se itse kännykän lähdekoodit

Tee se itse kännykän lähdekoodi asemblyna.

Tee se itse kännykän lähdekoodi käännettynä hexaksi.

HUOM. koodi on sitten varmasti sekavaa, mutta toimivin koodi tätä tehdessä. Koodista puuttuu tietty myös tekstiviestien lukeminen ja lähettäminen. Ne on helppoja temppuja tehdä myös PIC 16F88:lla sitä on testattu. Ja joku päivä saatan senkin koodin täällä ehkä julkaista kunhan saan sen tehtyä. Tekstiviestien lukemisen ja lähettämisen ohjeet löytyy BENQ M23 GSM-modulin AT-komennoista. Samoin kuin monta muutakin AT-komentoa kaikenlaisiin toimintoihin, mitä GSM-modulilla voi tehdä.

Jos nuo koodit näyttää olevan selaimessa yhteen putkeen kirjoitetuilta. Niin kokeile avata ne jossain tekstinkäsittelyohjelmassa. Tai sitten Microchipin MPLAB:ssa.

Ja lopuksi sovittelin kaikki kohtuu isoon koteloon ja osat oikeille paikoille.

Lopulta piti enää testata toimiiko tee se itse kännykkä ja samalla korjata mahdollisia toimintavirheitä koodista pois. Itse testauksesta tuli tehtyä lyhyt videokin joka on katsottavissa video linkistä.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 21.6.2011