Suunnitelma

GSM-moduli

GSM-moduli on koko systeemin sydän. Ja niitä saa ostaa valmiina. Ja se on pakko ostaakin valmiina, koska kyseessä on radiolähetin. Joka ottaa yhteyden matkapuhelinverkkoon. Ja näin ollen sellaisen tekeminen ilman osaamista ja kaikenlaisia mittalaitteita on mahdotonta. Joten parempi ostaa valmiina.

Ja päädyinkin sarjaportin RS-232-väylän kautta AT-komennoilla ohjattavaan BENQ M23 GSM-moduliin. Modulista löytyy valmiiksi paikat mikrofonille ja kuulokkeelle. Ja näin ollen sekin puoli on sillä hoidettu. Hakusanalla ”BENQ M23” löytyy sitten kyseisestä modulista enemmänkin tietoa, kuten AT-komennot ja sähköiset ominaisuudet.

Mikro-ohjaimen valinta

Mikro-ohjaimena on 16f88, joka on Microchipin kehittämä mikro-ohjain.

Mikro-ohjaimen ohjelmointikieli

Ohjelmointikielenä on asembly. Joka minusta on joka projektissa hyvä, kun ajasta ei ole kyse. Ja kaiken lisäksi Microchip tarjoaa asemblykielelle ilmaisen MBLAP-kehitysympäristön. Jolla on helppo rakentaa ja testata hyvinkin pitkälle koodin toimintaa.

Käyttöliittymä

Käyttöliittymänä on vain 2*16 merkin LCD-näyttö. Johon tulostuu tarvittavat tekstit. Sekä potentiometri ja pari nappia numeroiden valintaan ja muihin toimintoihin.

Rautapuoli

Rautapuoli on tehty niin sanotulle reikälevylle. Joka on halpa ja riittävän toimiva ratkaisu tähän kokeiluun. Ja rautapuolen rakentamista varten tein kytkentäkaavion Paintilla, josta löytyy myö osaluettelo. Kytkentäkaavion saat klikkaamalla isommaksi.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 21.6.2011