GPS-tagi ongelmat

Tässä projektissa selvisi todennäköisesti aikaisemmissa projekteissa ilmenneitä ongelmia. Kuten GSM-modulin tippuminen verkosta ajoittain. Sen on todennäköisesti aiheuttanut antenni. Koska GSM-moduli ei tuntunut enää tippuvan GSM-verkosta, kun siinä oli itse tehty antenni. Eli noin 85mm johtimenpätkä. Ilmeisesti aikaisemmin käyttämäni lasiantenni heikensi GSM-verkon signaalia puolin ja toisin. Tai tälläisen käsityksen sain.

Toinen ongelma on, että GSM-modulin GPRS-yhteys tippui välillä pois päältä kokonaan. Ja 18F2550 tehty koodi alusti GSM-modulin uudestaan GPRS-yhteyteen. GPRS-yhteyden pois tippumisen huomattuaan. Tämä ongelma tuntui ilmestyvän parhaiten, kun otti GPS-tagin autoon ja lähti ajamaan. Eli tippumisongelma johtunee ilmeisesti siitä, että GSM-moduli vaihtaa kännykkä tukimastosta toiseen. Niin siinä vaihdon aikana GPRS-yhteys katkeaa ja vaatii uudelleen alustamisen. Tai näin uskoisin asian olevan, koska tuo GPRS-yhteyden tippumisongelma tuntui muuttuvan useimmin tapahtuvaksi, kun GPS-tagia liikutteli autolla kilometrejä suuntaan ja toiseen. Tämä GPRS-yhteyden tippuminen pois päältä ei lopulta pahemmin haittaa. Kestää vain hetken pidemmän aikaa, kun GSM-moduli alustetaan uudelleen GPRS-yhteyteen.

Kolmas ongelma voisi sanoa olevan 3,3 voltin regulaattorin voimakas lämpeneminen. Mihin on kyllä aivan järkevä syykin. Koska regulaattorin pitää tehdä 3,3 volttia esimerkiksi 9-12 voltista ja tuottaa parhaimmillaan vähän yli 0,3 ampeerin virran GSM-modulille. Niin regulaattoriin jäävä teho lämmittää regulaattoria tässä tapauksessa riittävästi. Tätä ongelmaa korjailin kuparista tehdyllä jäähdytinlevyllä. Joka tuntuisikin toimivan, koska nyt sormea pystyy jopa pitämään regulaattorin päällä.

Neljäs ongelma ilmeni, kun tein GPS-tagin testauksesta lyhyttä videota autolla ajaessa. Silloin GPS-tagi kadotti GPS-signaalin kun laittoi kännykästä Wlan-toiminnon päälle ja paikkatieto katosi lähes saman tien. Wlania syytän tästä, koska GPS-signaali palasi, kun sammutti Wlan-toiminnon kännykästä.

Viides ongelma oli sitten GPS-tagin seurantasivulle rakennettu matkamittari. Se näytti huomattavan pieleen liikutut metrit. Joka johtui väärin laitetusta maapallon ympärysmitasta. Joka oli 40 000 km. Mutta joka pitää paikkansa päiväntasaajan tasalla. Muttei Suomen tasolla. Suomen tasolla maapallon ympärysmitta on pienempi. Ja näin ollen tätä ympärysmittaa korjaamalla PHP-koodiin alkoi saamaan jo kohtuu tarkkaa matkamittarin metrilukemaa. Mutta jotta saisi vielä tarkemman. Niin täytyy joku kerta perehtyä tarkemmin maapallon leveysasteisiin, kaarisekuntteihin, meripeninkulmiin ja muuhun sellaiseen paikannukseen liittyviin seikkoihin.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 15.8.2011