Pohjan nurkat paikalleen

Nyt kun pohjaristin päädyt on oikeilla paikoilla. Niin seuraavaksi sama pitää tehdä pohjan nurkkapaloille. Ja se taas onnistuu seuraavan algoritmin siirtosarjalla, joka ei riko kuution järjestystä, vaikka siirtosarjan tekee niin monta kertaa kuin haluaa. Vain nurkkapalojen paikat vaihtuu.

Klikkaa isommaksi.Eli tässä tehdään periaatteessa sama kuin pohjaristin päätypalojen paikalleen saamisessa. Sillä erotuksella, että nurkkapalojen ei tarvitse olla vielä oikein päin. Vaan pelkästään se riittää, että värit nurkkapaloissa täsmää kuution sivujen värien kanssa.

HUOM! Nyt täytyy huomata se, että nurkkapaloja ei voi pohjaosaa kiertämällä asettaa paikalleen, vaan se täytyy tehdä tuolla kuvan siirtosarjalla, koska pohjaristi on valmis. Ja pohjaristin päädyt menee väärille paikoille kiertämisessä. Tämä virhe tullut ainakin itse tehtyä muutaman kerran.

Eli ensin etsitään yksi kulma, joka on oikealla paikalla ja kuvassa merkitty rastilla. Jos sellaista ei löydy niin sitten täytyy tehdä yksi kerta kuvan mukainen siirtosarja, jossa rastilla merkitty kulmapala voi olla mikä vaan. Ja kun siirtosarja on tehty, voidaan katsoa löytyykö sitten oikealla paikalla olevaa kulmapalaa? Jos ei löydy tehdään siirtosarja uudestaan jne. Kunnes löytyy se yksi kulmapala väriensä suhteen oikealla paikalla.

HUOM! Sen kulmapalan ei siis tarvise olla oikein päin värien suhteen. Niin kuin kuvassa ja videossa on sattunut osumaan näin. Vaan riittää, että kulmapalasta löytyy samat väri mitä Rubikinkuution sivuistakin.

Tämän jälkeen se oikealla paikalla väriensä suhteen oleva nurkkapala käännetään siirtosarjan kuvan rastin mukaiselle paikalle Rubikinkuutiota käsissä pyörittämällä. Ja tämän jälkeen vain toistetaan siirtosarjaa, kunnes nurkkapalojen värit täsmää Rubikinkuution sivujen värien kanssa. Eli kuvassa olevat numerot siirtyy 1,2,3 -> 3,1,2 -> 2,3,1 ja lopulta takaisin 1,2,3 järjestykseen ja nurkkapalojen siirtyminen alkaa taas alusta.

HUOM! Eli vielä kerran nurkkapaloista yhdenkään ei siis tarvitse olla vielä oikein päin nurkissa. Ne käännetään ”Pohjan nurkat oikein päin”-vaiheessa oikein päin. Eli riittää pelkästään, kun oikeat värit löytyy paloista eli ne värit mitä löytyy Rubikinkuution sivuista, kuten videolla asiaa havainnollistetaan:

Ja kun pohjan nurkkapalat on saatu oikeille paikoille, niin voidaan siirtyä viimein kääntämään pohjan nurkat oikein päin.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 4.5.2017