Pohjaristin päädyt paikoilleen

Kun pohjaosan risti on tehty. Niin seuraava vaihe on saada ristin päätyosien värit täsmäämän kuution sivujen värien kanssa. Ja kuvassa olevalla algoritmillä sen voi toteuttaa.

Klikkaa isommaksi.Eli kuvassa näkyy numeroituna 1,2 ja 3 pohjaristin kolme päätypalaa. Joita kuvan siirtosarjalla voidaan kierrättää 1,2,3 -> 3,1,2 -> 2,3,1 ja lopuksi takaisin 1,2,3 järjestykseen.

Toisin sanoen kun kääntää yhden pohjaristin päätypaloista kohdalleen. Niin loput päädyt on helppo saada tällä siirtosarjalla paikoilleen.

Ainoa ongelma on vain saada pohjaristin neljästä päädystä vain yksi päätypala paikoilleen, koska niistä paloista voi olla jo kaksi muutakin paikallaan, vaikka kuinka kääntelee pohjaosaa ympäri.

Mutta tuo ongelma on ratkaistavissa käyttämällä tätä samaa siirtosarjaa. Sekoittamaan pohjaristin päätyjen palojen järjestystä ja välillä kääntämällä pohjaosaa ympäri, kunnes vain se yksi pohjaristin päätyosa on paikallaa ja loput kolme ei ole. Jonka jälkeen loput kolme on helppo siirtää paikalleen.

Sama tehtynä videolla:

Ja kun tämä on tehty voi siirtyä laittamaan pohjan nurkat paikoilleen.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 4.5.2017