Kompassimoduuli Parallax HM55B

Jatkoideat

Koska kompassimoduuli Parallax HM55B kykenee tunnistamaan magneettikenttiä hyvin heikkojakin sellaisia ja magneettikentän napaisuuksia ja tuottamaan niistä lukemia. Niin sitä ominaisuutta voisi käyttää muuhunkin kuin kulkusuunnan laskemiseen.

Magneettilukko

Tästä rakentaa vaikka magneetilla avattavan lukon. Mutta vain hienomman sellaisen. Sillä voisi rakentaa lukon, joka mittaa magneettikentän voimakkuutta ja napaisuutta. Ja jos napaisuus vaihtelee oikein heikkenevän ja voimistuvan magneettikentän tahdissa. Niin lukko menee kiinni tai aukeaa. Tästä magneettikentän napaisuuden vaihtumisesta, kuin myös voimistumisesta ja heikkenemisestä näkee esimerkin videossa. Jossa kompassimoduulia häiritään magneetilla.

Asentoanturi

Lisäksi kompassimoduuli Parallax HM55B näyttää kykenevän mittaamaan sitä missä asennossa on maata nähden. Tästä voisi tehdä jonkinlaisen asentoanturin.

Metallin/kännykän paljastin

Kompassimoduuli Parallax HM55B näyttää myös kykenevän havaitsemaan jos lähellä on metallisia esineitä tai vaikka päällä oleva kännykkä. Tai ainakin noiden läheisyys saa kompassimodulin antamat lukemat heittelehtimään.

Joten tästä voi rakentaa kaikkea muutakin todennäköisesti kuin pelkän kompassin.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 4.5.2017