Kompassimoduuli Parallax HM55B

Ongelmat

Ongelmaksi tässä kompassimoduli Parallax HM55B näyttää tulevan se, että sen tuottama suuntalukema pitääkin laskea trigonomisia kaavoja käyttäen. Lähinnä suorakulmaisenkolmion kateetteja ja tangettia apuna käyttäen, jotta saisi suuntalukeman selville. Eli tämän laskemiseksi pitäisi tutkia miten tämän kaavan: kulma θ = arctan(-y/x) saisi toimimaan mikro-ohjaimessa.

Ja koska en ole hankkinut mitään C-kääntäjää tai vastaavaa, joka tuottaisi suoraan PIC mikro-ohjaimille koodin tuon laskemiseen, niin homma ei todennäköisesti aivan saman tien onnistu. Joten täytyy varmaan turvautua tulevaisuudessa aikasempien projektien GSM-modulin GPRS-yhteyteen, joka lähettäisi kompassimodulin Parallax HM55B tuottaman X ja Y-akselin arvot jollekin WEB-palvelimelle. Ja WEB-palvelin laskee kulman ja palauttaa lasketun tuloksen sitten mikro-ohjaimelle jne.

Samalla tulee varmasti toteutettua helposti liikkuvan laitteen ohjaus haluttuihin GPS-koordinaatteihin. Koska voisi rakentaa internetselaimessa toimivan käyttöliittymän GPS-paikkatiedon mukaan suunnistavalle laitteelle. Ja samalla asetella sille uusia reittejä ja koordinaatteja ja mitä kaikkea nyt sattuukaan keksimään.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 4.5.2017