Kompassimoduuli Parallax HM55B

Suunnitelma

Koska nyt on kysymyksessä pelkästään kompassimoduli Parallax HM55B testaaminen. Niin suunnitelmaksikin riittää, että testataan helpoimmalla tavalla kompassimoduli Parallax HM55B toimintaa. Eli rautapuoli testiin tehdään aikaisemmista kokeiluista. Ainoa pientä miettimistä tuottava osuus onkin itse mikro-ohjain 18F2550 tuleva koodi. Näistä seuraavaksi pienet tiivistykset.

Mikro-ohjaimen ohjelmointikieli

Ohjelmointikielenä on asembly. Joka minusta on joka projektissa aina hyvä ratkaisu, kun ajasta ei ole kyse. Ja kaiken lisäksi Microchip tarjoaa asemblykielelle ilmaisen MBLAP-kehitysympäristön. Jolla on helppo rakentaa ja testata hyvinkin pitkälle koodin toimintaa. Kaikkea tuollakaan ei voi testata. Vaan loput pitää testata itse raudassa.

Käyttöliittymä

Käyttöliittymä on selkeä. Siinä on noin 10e maksava 2*16 merkin LCD-näyttö. Josta näkee kompassimoduli Parallax HM55B tuottaman mittaustiedon. Siinä kaikki käyttöliittymän osalta.

Rautapuoli

Rautana on 18 pinninen mikro-ohjain 18F2550, joka on Microchipin kehittämä mikro-ohjain. Ja omaa tarpeen vaatiessa enemmänkin I/O-väyliä muita sovellutuksia varten.

Kytkentäkaavio

Rautapuolesta tuli tietysti tehtyä Paintilla sähköinen koekytkentäkaavio, joka on lähinnä muunneltu aikaisemmista projekteista lisäämällä siihen tuo kompassimoduli Parallax HM55B ja sisältää sen takia kaikkea ylimääräistä myös. Kytkentäkaaviosta löytyy myös osaluettelo.

Raudan valmistus

Rautapuoli on tehty niin sanotulle reikälevylle. Joka on halpa ja riittävän toimiva ratkaisu tähän kokeiluun. Ja itse asiassa koko rautapuoli onkin lainattu aikaisemmista GPS-moduli ja GSM-moduli projekteista. Lisäten siihen vain tuo kompassimoduli Parallax HM55B. Joka vaatii 3-4 I/O-väylän ohjauspinniä mikro-ohjaimelta riippuen miten sitä halutaan lukea. Tässä kokeilussa käytetään 4 I/O-väylää. Lisäksi tarvitaan +5 voltin jännitteen GND-tason eli miinuksen lisäksi.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 4.5.2017