Kompassimoduuli Parallax HM55B toteutus

Rautapuoli

Rautapuoli tuli olikin jo aikasemmista projekteista johtuen lähes valmis. Siihen piti lisätä tuo kompassimoduli Parallax HM55B.

Softapuoli

Koodin pohjat tuli aikasemmista LCD-näytön kokeiluista. Ja siihen tarvittavat muutokset tuli tehtyä Mplab IDE v8.63 kehitysympäristölle PIC 18F2550:lle. Aikaan saadun asemblykoodin päätin laittaa jakoon myös jos joku haluaa selvittää miten se on tehty asembly-koodilla.

Lähdekoodia on hieman siistitty, koska sen tekemiseen meni sopivan vähän aikaa tällä kertaa testailuineen ja koodista tuli kohtuullisen lyhyt asemblyna tehtäväksi. Mutta kommentointi on toisinaan mitä on. Mutta harrastuksena näitä testailuja onkin tullut tehtyä.

Kompassimodulin Parallax HM55B koodin saa täältä asemblyna. Ja täältä sama hexaksi käännettynä.

Jos nuo koodit näyttää olevan selaimessa yhteen putkeen kirjoitetuilta. Niin kokeile avata ne jossain tekstinkäsittelyohjelmassa. Tai sitten Microchipin MPLAB:ssa.

Koodin testauksesta tuli tehtyä pieni videon pätkäkin, joka löytyy Videolinkin takaa sivun vasemmasta reunasta. Video varmaan valottaa ohjelman ja kompassimodulin Parallax HM55B toimintaa lisää.

© Copyright <> jyrki.k(at)innopultti.fi <> Päivitetty: 4.5.2017